Eβδομάδα ACTIONAID 4-10 ΜαΪου

2014-05-13 21:24

Η Γ΄- Δ΄ Δημοτικού του σχολείου μας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κυρία Καψάλη Άννα συμμετείχε στις δράσεις της ACTIONAID για την παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση 2014.

Με το σύνθημα "Από τις 4 έως τις 10 Μαϊου ζητάμε όλοι οι φίλοι μας να πάνε σχολείο" η ACTIONAID, που είναι πρωτοπόρος στο σχεδιασμό προγραμμάτων αναπτυξιακής εκπαίδευσης, οργανώνει μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου για τα παιδιά όλου του κόσμου! 

Εκατομμύρια γονείς, δάσκαλοι και παιδιά ανά τον κόσμο απευθύνουν έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών τους, ώστε να παρέχουν δωρεάν και ποιοτική βασική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτοί είναι υποστηρικτές της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση. Η τάξη του σχολείου μας πρόσθεσε τη φωνή της στη δική τους έκκληση.

Tα Άτομα με Αναπηρία δεν αποκλείονται από το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα λόγω της αναπηρίας, και τα παιδιά με αναπηρία δεν αποκλείονται από τη δωρεάν και υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω της αναπηρίαςτους.

Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια ενταξιακή, ποιοτική και δωρεάν πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ίση βάση με τους άλλους, στις κοινότητες στις οποίες ζουν.

(Απόσπασμα από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, 2008)

Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα και εκατομμύρια παιδιά με οποιουδήποτε είδους αναπηρία μένουν εκτός σχολείου και εκτός βασικής εκπαίδευσης.

Εμείς όμως, τους ανοίγουμε την πόρτα στο σχολείο μας και φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!