Από την Γ΄ - Δ΄ δημοτικού

2014-04-21 20:49

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο της «καταστροφής» του χημικού οπλοστασίου της Συρίας - με τη μέθοδο της υδρόλυσης σε Αμερικανικό πλοίο - στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, μεταξύ Κρήτης – Μάλτας και Ιταλίας και στη συνέχεια την απόρριψη των λυμάτων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ένα νέο έγκλημα, που είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών πολέμων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία να αντιδράσει ουσιαστικά, ώστε να αποτραπούν οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στην υγεία όλων μας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" κάλεσε όλα τα σχολεία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης, αλλά και αποτροπής της επικίνδυνης ενέργειας.

·         Τη σχολική εβδομάδα από τις 24-3-2014 έως τις 28-3-2014 οι μαθητές/τριες, ζωγράφισαν με θέμα: «Σώστε το περιβάλλον - Όχι τα Χημικά Όπλα - Ναι στη Ζωή - Προστατέψτε μας», με σκοπό όλα τα έργα να σταλούν στη Βουλή των Ελλήνων,  ώστε να απαιτηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να υπάρξει η απαιτούμενη παρέμβαση με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος της Μεσογείου, της υγείας των πολιτών και της εξεύρεσης μιας άλλης ασφαλέστερης λύσης.

Η τάξη Γ΄- Δ΄ δημοτικού, με υπέυθυνη εκπαιδευτικό την Κ. Καψάλη Άννα, συμμετείχε και δείτε κάποια από τα έργα των μαθητών: