Από τους μαθητές της Α΄ και ΣΤ΄ δημοτικού

2014-03-10 19:50

Οι άνθρωποι μετακινούμαστε από τον ένα τόπο στον άλλο με τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφέρουμε τα προϊόντα μας με τα μέσα συγκοινωνίας. Τα μέσα αυτά κινούνται στη στεριά, στο αέρα και στη θάλασσα και είναι διαφόρων ειδών.

Με τους μαθητές μας δουλέψαμε στην αναγνώριση όλων των μέσων μεταφοράς και την κατάταξή τους σε κατηγορίες, ξηράς, αέρα και θαλάσσης.

 

Με το πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής οι βασικοί στόχοι , που τίθενται είναι να μάθουν οι μαθητές να κυκλοφορούν σωστά ως πεζοί, να μάθουν τι σημαίνουν τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται στο δρόμο και στο αυτοκίνητο και τέλος να μάθουν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν με το ποδήλατό τους ή όταν χρησιμοποιούν πατίνια.

Γενικότερος στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιηθούν, να ενεργοποιηθούν και να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες της οδικής ασφάλειας, γιατί όσο πιο μικρό το παιδί αποκτήσει θετική οδική συμπεριφορά, τόσο καλύτερα θα συμπεριφέρεται σαν ενήλικας, έτσι ώστε να προβλεφτούν αλλά και να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας.

Πραγματοποιήσαμε και εκπαιδευτική εκδρομή στο χωριό των Βοριζίων, όπου παρατηρήσαμε όλες τις πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και παίξαμε εκπαιδευτικό επιδαπέδιο παιχνίδι: