ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

2013-12-29 23:31

Χριστούγεννα! Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανισμού.  Ο καλός μας Χριστός γεννιέται για να σώσει την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες και για να μας διδάξει την αγάπη, την ομόνοια, την αδελφοσύνη, την ειρήνη.

Ο νους μας ταξιδεύει στη νύχτα εκείνη, που στη Βηθλεέμ γεννήθηκε το θείο Βρέφος. Γεννήθηκε σε μια φάτνη ταπεινή, χωρίς στολίδια και ρούχα, τυλιγμένο με ένα κομμάτι χιτώνα και τοποθετημένο στο άχυρο για να ζεσταίνεται… Πόσο φτωχικά ήρθε στη γη μας ο Βασιλιάς του κόσμου! Οι άγγελοι ανεβοκατέβαιναν ψάλλοντας: "Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη…" .

Εκεί, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου γίνεται με συγκινητική μεγαλοπρέπεια ο γιορτασμός της γέννησης του Ιησού, με παρουσία επισήμων, του Πατριάρχη και πολλών  πιστών.

Μια νύχτα  «γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια»,  διάλεξε ο Θεός  για να κρεμάσει πάνω από το βράχο μιας σπηλιάς στη Βηθλεέμ, το λαμπρότερο άστρο του ουρανού.

Αν και πέρασαν πάνω από δυο χιλιάδες χρόνια από τότε, τέτοιες μέρες ξανακούγεται ο χαιρετισμός της αγάπης και οι καμπάνες διαλαλούν το μεγάλο μήνυμα.

Η μεγάλη νύχτα του Χριστού, ας γίνει έμπνευση και ξεκίνημα μαζί. Ο δρόμος των οδοιπόρων της ανατολής, ας γίνει παράδειγμα και για τη δική μας πορεία στο φως, στην αγάπη και στην ανθρωπιά. Τα μάτια των μάγων ας γίνουν μάτια δικά μας και τότε θα βρούμε το άστρο μας. Και η αγνή ψυχή των φτωχών και απλών ποιμένων ας γίνει ψυχή και χτύπος της δικής μας καρδιάς και τότε θ’ ακούσουμε τα ουράνια να ψέλνουν το πραγματικό νόημα της ζωής. Τότε πραγματικά θα «υψωθούμε», τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Με την ευχή και την πίστη αυτή ας προχωρήσουμε. Η ανατολή του καινούριου χρόνου, φωτισμένη απ’ το Αστέρι των Μάγων ας οδηγήσει τα βήματά μας στο δρόμο όπου ατσιγκούνευτα σκορπίζεται παντού το Θείο φως της αγάπης και η ουράνια καλοσύνη του βρέφους της Βηθλεέμ. 

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ!!!